Over Hugo

Hi,

Ik ben Hugo Berends

Ik woon in Zutphen, ben getrouwd met Sofie en heb een zoon Stef. Ik werk al meer dan 25 jaar in de financiële dienstverlening en ben een (zoals ze dat in de bank – en verzekeringswereld noemen), financieel planner. 

Hierbij is het belangrijk dat je de mensen die je een financieel advies geeft kent, en weet waarom ze bepaalde dingen doen en willen realiseren.

Financien in Zutphen - Hugo Berends

Na de financiële crisis in 2008 was er voor de meeste klanten van de grootbanken en verzekeraars geen tijd en geld meer om voldoende tijd met de klant door te brengen, zodat hij of zij financieel een goede keuze kon maken.

Dat resulteert tot op de dag van vandaag in product verkoop, vastlegging, indekking van claims en dikke boekwerken die voor de meeste mensen niet gemakkelijk te lezen zijn. 

Daarom doe ik het anders.

Wij spreken vooraf af wat de doelstelling is en zorgen dat we dat bereiken.

Ik geef aan in hoeveel tijd je dit kunt bereiken en we gaan samen zorgen dat deze doelstelling gerealiseerd wordt. Mijn passie is om mensen te helpen, in dit geval financieel. Wij zoeken hierbij samen naar een passende oplossing, die voor jou betaalbaar is en die bij je wensen en uitgangspunten past.

Ik wil graag dat wij er beiden een goed gevoel bij hebben. Anders start ik niet met het traject en jij ook niet.  

Jij staat hierbij centraal, ik zorg voor je financiële rust en bespaar je veel tijd.

Mijn ervaring

Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening. Ik ben volledig gecertificeerd en specialist op het gebied van de privé financiën van de ondernemer of DGA. In 1992 heb ik mij studie HEAO in Arnhem met succes afgerond. Daarna heb ik onder andere ervaring in advisering opgedaan bij Centraal Beheer en Reaal Verzekering.

Van 1998 tot 2014 was ik werkzaam bij de Rabobank.  
In 2014 ben ik volledig zelfstandig geworden en geef ik vanuit mijn eigen bedrijf onafhankelijke financiële adviezen aan particulieren en ondernemers.

Gecertificeerd financieel planner in Zutphen

Klanten over Hugo's Financiële Hulp

De spreuk: “Pecunia non olet” wordt reeds zo’n 2000 jaar regelmatig aangehaald. Geld op zichzelf kan geen probleem zijn, maar wel hoe je ermee omgaat en het beleeft…

Dankzij Hugo zijn onze geldstromen nu in- en overzichtelijk en krijgen deze geen kans meer om slapeloze nachten te veroorzaken. Ons humeur is sterk verbeterd.

---

Het steeds maar onzeker zijn omtrent onze financiën deed ons besluiten om iemand te zoeken die  zou kunnen helpen om dit in goede banen te leiden en dan te houden.

Wij beiden hebben geen boekhoudkundige ervaring en het is verre van onze hobby. 

De belastingaanslag was voor ons ieder jaar weer een zware bevalling.  Om maar niet te spreken van verschillende bankrekeningnummers, bijbehorende pasjes, incasso’s en het hoe en waar opbergen van over de post ontvangen papieren en de eigen computer uitdraaien.

Hugo bleek voor ons de gouden greep.

Op internet kwamen we zijn adres met telefoonnummer tegen en vervolgens een afspraak gemaakt. Na kennismaken bij ons thuis volgde een inventarisatie van wensen en het boven tafel krijgen van door ons bekende & gevoelde knelpunten.

Toen volgde het samen opzetten van een plan van aanpak in de tijd. Noodzakelijk vloeide hier huiswerk uit voort… 

We zijn nu drie jaren verder. De belastingaangifte is a piece of cake; opbergmappen zijn nu overzichtelijk en een vraag waar het een of ander is, kan nu zonder buikpijn gevonden worden.

Op afspraak hebben we overleg.

We zijn heel tevreden over de begeleiding. 

---

Arend en Joep